انتقاد خانه معدن از ممنوعیت ورود سنگ مرمر و تراورتن افغانستان به ایران

انتقاد خانه معدن از ممنوعیت ورود سنگ مرمر و تراورتن افغانستان به ایران

غلامرضا نازپرور امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهارداشت: بارها گفته ایم خراسان رضوی یک استان معدنی است و تنوع معدنی بالایی دارد و رتبه اول تنوع را داریم بطوریکه  از 81 نوع مواد معدنی شناخته شده، 53 نوع را در خراسان رضوی داریم که نشان از پتاتسیل بالای استان دارد.

مطلب مرتبط:معدن



وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه بین‌المللی سنگ در مشهد ادامه داد: اولین بار است که به صورت تخصصی نمایشگاه سنگ برگزار می شود. تمام تلاش خود را کرده ایم تا از کل بهره برداران سنگ ساختمانی دعوت کنیم تا در نمایشگاه باشند.

نازپرور افزود: حدود 145 معدن سنگ ساختمانی در استان داریم که فعال هستند و یک دهم آن نهایتا جنبه صادراتی دارند. همچنین از 200 مورد سنگ بری شاید دو الی سه مورد ماشین آلات جهانی و استاندارد دارند 

رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی خراسان رضوی در خصوص حضور بازدیدکنندگان بین المللی از نمایشگاه مشهد گفت: متاسفانه در بحث تجارت خارجی در استان بسیار ضعیف عمل کرده ایم. هیئت‌های زیادی از کشورهای دیگر دعوت شده اند تا در نمایشگاه پیش رو حضور داشته باشند. ظرفیت‌های زیادی در حوزه تجارت و صادرات داریم که باید از آن استفاده کنیم.

نازپرور افزود: ورود سنگ مرمر و تراورتن افغانستان به کشور ممنوع است که جای تعجب دارد. زیرا بسیاری از خدمات این کشور مانند آب از کشور ما می رود و از آن استفاده می‌کنند و خدمات زیادی به اتباع این کشور می دهیم اما در این موارد نتوانسته ایم کار کنیم.

وی در خصوص ورود ماشین آلات معدنی گفت: در بحث تجهیزات نیز بسیار عقب هستیم و نتوانستیم ماشین آلات جهانی و مدرن را وارد کنیم به ویژه در حوزه گمرک باید تسهیل شود و نهایت همکاری با واردکنندگان صورت گیرد و کاغذبازی اداری بسیار کمتر شود.

نازپرور با گلایه از برخی سخت گیری های اداری بیان کرد: معادن حقوق دولتی زیادی را پرداخت می‌کنند. این در صورتی است که معدن کاران با حداقل امکانات در حال کار کردن هستند و باید این سخت گیری ها در بحث حقوق دولتی کمتر شود تا معدن کاران بتوانند برای کشور موثرتر واقع شوند.

رئیس خانه معدن خراسان رضوی گفت: در معدن اگر رشد تولید داشته باشیم جریمه می‌شویم، از ابتدا باید زیر ساخت ها درست و قوانین تسهیل شود چرا که معدنکاران با مشکلات فراوانی روبرو هستند. ما الان به دلار استخراج می‌کنیم و به ریال می‌فروشیم. متاسفانه توجه لازم به حوزه سنگ ساختمانی صورت نگرفته و نسبت به خیلی از استان ها عقب هستیم.

وی افزود: تنها انتظار ما از دولت این است که در کار معدن‌کاران سنگ اندازی نکند و بخشنامه های ضد تولید و خلق الساعه را حذف کند. بسیاری از مدیران ذره ای آشنایی با حوزه معدن ندارند اما تصمیمات مهمی برای فعالان این حوزه می‌گیرند که این آسیب بزرگی است.

محمد حلاجیان برگزار کننده  دومین نمایشگاه سنگ مشهد نیز گفت: حدود 14 سال به صورت تخصصی در حوزه سنگ کار می‌کنیم که خوشبختانه برگزاری این نمایشگاه بین‌المللی نیز بر عهده ماست.

وی ادامه داد: ظرفیت خیلی ویژه‌ای در کشور داریم که استان خراسان رضوی رتبه اول ذخایر کشور را دارد. اما حجم بازار جهانی سنگ 35  میلیارد دلار است که متاسفانه سهم ایران کمتر از یک درصد است. همچنین حدود 6 هزار واحد فرآوری سنگ و سه هزار واحد تجهیزات سنگ در کشور داریم. به لحاظ تکنولوژی نیز نیاز به ورود ماشین آلات جدید داریم. هرچند که کشور به خودباوری در این حوزه رسیده اما کافی نیست.

حلاجیان اظهار داشت: کشور ما بیشتر سرانه مصرف سنگ ساختمانی در آسیا را دارد و در این بین، شهر مشهد رتبه اول کشور را دارد. پتانسیل شهر مشهد با بالاترین میزان سرانه مصرف سنگ در کشور بسیار مهم است. به طوری که 30 سنگ بریده کشور فقط در مشهد مصرف می شود.

وی با بیان اینکه پیشینه تولید سنگ به دهه 40 شمسی برمی‌گردد، ادامه داد:  حجم بازارهای بین‌المللی اطراف شهر مشهد نیز موقعیت خوبی را برای فعالان این حوزه ایجاد کرده که با نگاه توسعه صادرات این نمایشگاه را برگزار خواهیم کرد.

برگزارکننده دومین نمایشگاه سنگ مشهد افزود: در این نمایشگاه حدود 65 شرکت کننده از استان های مختلف حضور دارند که 15 شرکت از خراسان رضوی و 50 شرکت از کل کشور را شامل می شود. همچنین یک شرکت از کشور اسپانیا در این نمایشگاه حضور دارد.

حلاجیان با تقدیر از همکاری نهادهای مختلف در برگزاری این نمایشگاه بین المللی اظهارداشت: با رایزنی‌هایی که صورت گرفته از کشورهای مختلف همچون ایتالیا، عمان لبنان، پاکستان و چند کشور دیگر از این نمایشگاه بازدیدهایی صورت خواهد گرفت که بسیار مهم است. نگاه ما صرفا نگاه تجاری نیست و دوره های آموزشی مختلفی را برای افراد تدارک دیده ایم که برگزار کنیم.همچنین فضایی را برای تجارت بین الملل در نظر گرفته ایم و میز تخصصی کشور را نیز در محل نمایشگاه برگزار خواهیم کرد.

وی در پایان گفت: پنج کشور در کل دنیا از جمله چین، هند، برزیل، ترکیه، ایتالیا در حوزه صادرات سنگ فعال هستند و عملا تامین کننده سنگ دنیا هستند و باید به حوزه بازار آسیای میانه توجه ویژه ای به این کشورها داشته باشیم.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *