تضمین آینده صنعت سنگ، نیازمند تدوین طرح جامع

تدوین طرح جامع برای صنعت سنگ

رئیس هیات عامل ایمیدرو بیان کرد: تضمین آینده صنعت سنگ، نیازمند تدوین طرح جامع
رئیس هیات عامل ایمیدرو عنوان کرد: تضمین آینده صنعت سنگ های تزئینی، نیازمند تدوین طرح جامع است. وجیه ا… جعفری در جلسه بررسی آسیب شناسانه صنعت سنگ های تزئینی ضمن عنوان این مطلب گفت: نیاز به اطلاعات دقیق و واقعی از زنجیره صنعت سنگ های تزئینی یکی از دغدغه های فعالیتم در شرکت تهیه و تولید مواد معدنی بود که با یاری انجمن سنگ، در حال حاضر نتایجی قابل قبولی حاصل شده است.

مطلب مرتبط: اخبار نمایشگاه
وی اضافه کرد: اکنون اطلاعات دقیق در دسترس است اما بطور کلی داشتن این اطلاعات، کمک زیادی به توسعه این صنعت نمی کند بنابراین برای تضمین آینده آن باید برنامه ریزی شود. برای این منظور، تمامی ابعاد این حوزه مانند صادرات، تولید استاندارد، کاهش هزینه های تمام شده، کاهش هزینه های حمل و نقل، نوسازی واحدهای سنگبری، تجمیع معادن و غیره در طرح جامع باید در نظر گرفته شود.
رئیس هیات عامل ایمیدرو تاکید کرد: با بررسی تمامی مزیت ها و چالش ها در صنعت سنگ، باید طرح و برنامه‌ای مدون کنیم تا به تصمیم جدید منتهی و در صورت ضرورت و نیاز به اصلاح قانون، دستورالعمل، آیین نامه یا ایجاد کنسرسیوم، اقدام شود.


حدود 35 میلیون تن سنگ تزئینی فعال؛ نیازمند اصلاح خطوط


جعفری با بیان اینکه از 250 میلیون متر مربع ظرفیت ایجاد شده در صنعت سنگ، 165 میلیون متر مربع ظرفیت غیر فعال است، گفت: براساس آمار، از 85 میلیون متر مربع ظرفیت فعال سالانه سنگ، حدود 35 میلیون تن، سنگ غیر استاندارد تولید می شود که نیازمند برنامه ریزی برای اصلاح خطوط است. وی افزود: برای دستیابی به هدف صادرات 1.5 میلیون متر مربعی سنگ تزئینی نیز باید در کنار ارتقای کیفیت و کاهش هزینه تمام شده، به دنبال بازار صادراتی آن بود.


ضرورت پیش بینی مزایای تشویقی در طرح جامع


جعفری با بیان اینکه توسعه صنعت سنگ، نیازمند تدوین دستورالعمل هایی برای اعطای مزایای مناسب در طرح جامع سنگ است، گفت: با در نظر گرفتن چالش های پیش رو، باید با نگاه علمی، فنی و تخصصی، نسبت به تعیین مزیت ها و تسهیلات تشویقی مناسب به فعالان گام برداشت. وی اضافه کرد: برای واحدهای معدنی که اقدام به ایجاد کنسرسیوم کنند، مزیت های ویژه ای در نظر گرفته شود. همینطور، واحدهای غیر فعال را می توان در قالب طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس فعال کرد.


افزایش 17 درصدی صادرات سنگ تزئینی در سال 1400


وحید عابدین زاده، مدیر اجرایی طرح «انجام خدمات آسیب شناسی و بررسی شرایط تولید واحدهای معدنی و فرآوری سنگ تزیینی» گفت: این طرح در قالب یک قرارداد پژوهشی از سوی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی در مرداد 99 به دانشگاه تربیت مدرس ابلاغ شد. وی ادامه داد: از نتیجه های این طرح، شناسایی بیش از 2 هزار واحد معدنی و 3874 واحد فرآوری سنگ تزئینی در کشور است. در سال 1400، حدود 12 میلیون تن سنگ توسط واحدهای معدنی و 85 میلیون متر مربع از سوی کارخانه های فرآوری تولید شده است. عابدین زاده با اشاره به میزان صادرات سنگ های تزئینی بیان کرد: در سال 1400، حدود 800 هزار تن سنگ کار شده (بریده) و 950 هزار تن سنگ کار نشده (کوپ) صادر شده است که این میزان صادرات، نسبت به آمار سال 99، معادل 17 درصد رشد داشته است.

مطلب مرتبط: اخبار صنعت سنگ

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *